مهدي پتكي در گفتگو با مهر با بيان اينكه كودكان بسيار جزئينگر و ريزبين هستند، اظهار كرد: كار كودك به دليل نگرش دقيق و ظريف كودكان، از حساسيت و ظرافت بالايي برخوردار است.
وي افزود: تجربه ثابت كرده كه در كار كودك آثار نمايشي و انيميشنهايي كه رنگ و لعاب بيشتري دارند، در جذب مخاطب موفقتر هستند.
كارگردان نمايش "كارايش" در خصوص انتخاب این نام براي نمايش خود گفت: ويژگي خاص اين اثر، ارتباط ملموس تصاوير با محتواي داستان است به طوري كه تلفيقي از كاردستي و نمايش است.
وي بيان کرد: موسيقي اين نمايش در صحنههاي مختلف به تاثيرگذاري بيشتر محتوا بر روي كودك، كمك ميكند.
پتكي با اشاره به شعار امسال جشنواره بين المللي تئاتر كودك و نوجوان با عنوان "هويت، امروز، فردا" عنوان كرد: هويت و فرهنگ سرزمين ايران بسيار غني، پرمحتوا و كامل است و براي فرداي بهتر اين مرز و بوم بايد امروز به فكر بهره گيري از اين هويت و فرهنگ بود؛ زیرا فردا و آينده ما نيز چيزي جز كودكان امروز نيستند.
حفظ هويت ملي با بازگرداندن نمايشهاي ايراني به صحنه تئاتر كودك
كارگردان نمايش "مبارك و طلسم شاهزاده" گفت: بايد سعي كنيم نمايش ايراني با محوريتهاي نقالي، خيمه شب بازي، سياه بازي به صحنه نمايش كودك بازگردد تا با حفظ هويت غني ایرانی، آنها را به نسل آينده انتقال دهيم.
جواد انصافي در گفتگو با مهر با بيان اينكه نمايشهاي اصيل ايراني بايد به كودكان و نوجوانان معرفي شود، افزود: این قبیل نمایشها با محورهاي سياهبازي، خيمه شب بازي، پرده خواني، نقالي بايد جايگاه واقعي خود را در تئاتر پيدا كنند و با به روي صحنه آمدن، احيا شوند.
انصافی که امسال با نمايش "مبارك و طلسم شاهزاده" در بخش مسابقه نوجوان بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان حضور دارد، گفت: در اين نمايش شاهزاده داستان، طلسم شده و بازي، تحرك و خنده از او گرفته شده و در طول نمايش به والدين هشدار میدهیم كه اين ويژگيهای خاص كودكان، از طريق تهاجم فرهنگي از آنان گرفته شده و فرزندان به نوعي دچار طلسم مي شوند.
وی ادامه داد: در انتهاي داستان با كمك مبارك و پهلوان و با بهره گرفتن از بازي هاي قديمي و سنتي ايراني، طلسم از ميان ميرود و بازي، تحرك و خنده به شاهزاده بر ميگردد.
انصافي با بيان اينكه نمايش حوزه كوك و نوجوان بايد داراي ويژگيهاي خاصي باشد، عنوان كرد: این نمایشها در عين سادهگی، روان و قابل فهم بودن، در خلال نمایش تفكر را نیز به كودك و نوجوان بياموزد.
وي عنوان کرد: نمايش كودك و نوجوان بايد در درجه اول دغدغه و مشكلات اين قشر را به تصوير بكشد و در فضايي شاد و مفرح، در تلاش رفع آن مشكلات باشد.
انصافي در خصوص شعار امسال جشنواره با عنوان " هويت، امروز، فردا" نیز بيان كرد: تمام مراسم آييني داراي هويتي كامل و پشتوانه علمي، فكري و فرهنگي غني هستند و نبايد تنها به نمادي از آنها بسنده كنيم، بلكه باید با معرفي به نسل جديد اين سنتها و آيين ها را احيا كنيم.
كودكان فيلسوفان درس نخواندهاي هستند كه ذهن آنها پر از سئوال است
کارگردان تئاتر "دختر كدو تنبل" گفت: كودكان فيلسوفان درس نخواندهاي هستند كه ذهن آنها پر از سئوال است و به همین خاطر نمايش کودک بايد به تكنيكهاي هنري مسلط باشد.
علي پاكدست در گفتگو با مهر با بيان اينكه نمايش بايد بتواند پيام خود را به صورت غيرمستقيم به مخاطب ارائه كند، عنوان كرد: نويسنده و كارگردان يك نمايش خوب در حوزه كودك و نوجوان بايد سعي در تأثيرگذاري غير مستقيم نمايش بر روي مخاطب داشته باشد و در اين راستا از تكنيك هاي ويژهاي استفاده كند.
كارگردان نمايش "دختر كدو تنبل" اظهار كرد: استفاده از نورپردازي صحيح، طراحي صحنه، دكور و موسيقي برگرفته از متن نمايش، در جذب مخاطب اثرگذار است.
وي با اشاره به شعار جشنواره مبني بر "هويت، امروز، فردا" اظهار كرد: هر كس در جامعه داراي هويتي است و بايد ميزان لذت بخش بودن اين هويت در جامعه را سنجيد و بر اساس آن نقش آفريني كرد.
پاكدست با بيان اينكه كار كودك كار سختي است، افزود: كارگردان نمايش كودك بايد به تكنيك هاي هنري مسلط باشد و كسي كه برای كودك کار مي كند ضمن آگاهي از روانشناسي كودك، بر اساس نیاز مخاطب خود عمل کند.
بيست و يكمين جشنواره بين المللي تئاتر كودك و نوجوان 15 تا 21 مهر ماه در همدان برگزار مي شود.
نظر شما